cropped-HSDBV_Hydrauliek_Service_Dronten_Logo_Icoon_Donkerblauw-.png

Over Hydrauliek Service Dronten

Hydrauliek en pneumatiek, daar worden wij warm van.

Al 40 jaar specialist in Flevoland en omstreken

Hydrauliek Service Dronten biedt oplossingen op het gebied van hydrauliek, pneumatiek en vacuümtechniek. We onderhouden, repareren, reviseren en leveren een breed scala aan hydraulische en pneumatische componenten. Daarnaast ontwerpen wij ook hydraulische en pneumatische systemen.

Werken bij HSD?

Openingstijden

Geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur.

Kapotte slang buiten kantooruren? Bel onze 24-uurs slangenservice. Bereikbaar van maandag 01.00 – t/m zaterdag 18.00 uur (m.u.v. feestdagen).

06 - 53148297 (van maandag 01.00 uur t/m zaterdag 18.00 uur (m.u.v. feestdagen).

Staalwijk 130, 8251 JX Dronten

Voor al uw hydrauliek en pneumatiek vraagstukken

HSD, sinds 1982

Het is oktober 1982 als Hydrauliek Service Stouwdam officieel in de boeken van de Kamer van Koophandel wordt opgenomen. De toen 29-jarige oprichter en pionier Helmig Stouwdam wilde de leemte opvullen tussen de importeur en de eindgebruiker van hydraulische machines. Hydrauliek Service Stouwdam sloeg in die tijd een brug tussen producent en gebruiker met als belangrijkste kernwaarden persoonlijke service, kwaliteit en snelheid. De servicebus is op dat moment de belangrijkste pijler en maakt dat Hydrauliek Service Stouwdam in 5 jaar uitgroeit tot een toonaangevend bedrijf in Flevoland en ver daar buiten.

In juli 1987 opent HSD de deuren van haar eerste bedrijfspand met inpandige werkplaats. Destijds een opmerkelijke en gedurfde stap, maar door de jaren heen bewees Helmig dat het de juiste keuze was. Het bedrijfspand werd twee keer uitgebouwd, om de groeiende klantenkring steeds beter van dienst te zijn. Er kwamen mensen in dienst en de dienstverlening werd uitgebreid. Al die tijd bleven de kernwaarden van Hydrauliek Service Stouwdam – inmiddels omgedoopt tot Hydrauliek Service Dronten – gehandhaafd.

Vandaag de dag wordt dit gedachtegoed nog steeds nagestreefd. Ons bedrijf bestaat al meer dan 40 jaar en staat inmiddels onder leiding van Johan Stouwdam. In 2015 overleed Helmig en moest het bedrijf verder zonder zijn nuchtere en praktische wijze van aansturen. Voor HSD veranderde veel, voor de klanten is er niets veranderd. De kernwaarden persoonlijke service, kwaliteit en snelheid blijven voortbestaa

Kennismaken

Ons team

Johan
Johan, de tweede zoon van oprichter Helmig Stouwdam, kwam in 2017 bij HSD werken. Nadat hij bij diverse bedrijven werkervaring heeft opgedaan, maakte hij de overstap naar het bedrijf van zijn vader. Hij zet zijn werktuigbouwkundige en projectmanagement achtergrond in om projecten in goede banen te leiden en is eindverantwoordelijk voor de operatie bij HSD. Van kinds af aan kwam hij al "op de zaak". Toen om de koffiekoekjes soldaat te maken, en de werkplaats aan te vegen. Inmiddels is hij, als eigenaar van HSD, een kundige sparringpartner voor al uw hydraulische vraagstukken.
Rob
Rob is sinds 1990 in dienst bij HSD. Als 24-jarige monteur leerde hij het hydrauliek vak in de werkplaats en heeft al vele klanten geholpen aan een goede oplossing. Inmiddels is Rob technisch bedrijfsleider en richt hij zich voornamelijk op het voortraject van projecten. Hij is uw gesprekspartner wanneer de specificaties van een project doorgesproken worden.
Menno
Als voorman van de werkplaats is Menno al sinds 1997 verantwoordelijk voor onderhoud en reparatie van installaties op locatie en in de werkplaats. Tussendoor maakt hij met enige regelmaat tekeningen van cilinders. Hij is bijzonder handig in het verzinnen van creatieve oplossingen bij een storing. Een kundige monteur die niet snel gek te krijgen is.
Henny
Al vanaf de start is Henny betrokken bij HSD. Als echtgenote van oprichter Helmig Stouwdam heeft ze hem door de jaren heen ondersteund en is nog steeds betrokken bij de administratie. Het is goed mogelijk dat u haar aan de telefoon krijgt als u vragen heeft over administratieve zaken.
Bert

Bert is onze jongste aanwinst. Letterlijk en figuurlijk. Hij kwam in 2022 ons team versterken en is ook de jongste collega in het team. Dat hydrauliek een vak is dat je kunt leren met een flinke dosis motivatie en twee rechterhanden, heeft Bert zeker bewezen. Nuchter, vriendelijk en behulpzaam typeren Bert het beste.

Wil je ook deel uit maken van dit team?

Scroll to Top
× Stel hier je vraag!